Asioi turvallisesti verkossa

Yrityksemme tarjoaa asiakkailleen turvallisen vierailun verkkosivuillaan huolehtimalla sivustojensa asianmukaisesta suojaamisesta. Sähköinen palvelumme, OPR-Online, on turvallinen käyttää. Yhteytemme on suojattu SSL-suojauksella. Se salaa tietoliikenteen siten, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään henkilökohtaisia tietojasi.

OPR-Online -palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen (TUPAS) henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Haittaohjelmat ja verkkorikollisuus

Haittaohjelmat ovat rikolliseen toimintaan tarkoitettuja ohjelmia, jotka voi tallentua tietokoneelle esim. internetistä ladattujen tiedostojen kautta. Tällaisia ohjelmia on liikkeellä verkossa jatkuvasti. Ne voivat näkyä asiakkaan koneilla siten, että tietokone käyttäytyy normaalista poiketen. Jos esimerkiksi verkkopankin sivut näyttävät vierailta, pankkiasiointia ei saa tällöin jatkaa ja tietokoneelle on syytä tehdä virustarkistus.

Kuten verkkopankkitunnuksiasi niin käyttäjätunnustasikin (henkilökohtaista PIN-koodiasi) voidaan yrittää rikollisesti kalastella esim. sähköpostitse ja puhelimitse.

Suojautuminen

Säilytä verkkopankkitunnukset ja PIN-koodi aina turvallisessa paikassa. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi kenellekään. Mikäli havaitset palveluun sisään kirjautuessa jotain normaalista poikkeavaa, ilmoita asiasta välittömästi asiakaspalveluumme.

OPR-Finance Oy ei koskaan tiedustele PIN-koodia tai sisäänkirjautumisen turvakoodia puhelimitse tai sähköpostitse. Jos saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin, jossa pyydetään lähettämään PIN-koodi tai sisäänkirjautumisen turvakoodi, säilytä viesti ja ota viipymättä yhteyttä OPR-Financen asiakaspalveluun puhelimitse: 020 741 2030 tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@ostosraha.fi.

Vinkkejä turvalliseen verkossa asiointiin:

  • Opettele käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ulkoa, älä koskaan tallenna niitä tietokoneellesi
  • Älä käytä samoja salasanoja muissa verkkopalveluissa ja muista vaihtaa salasanat säännöllisesti
  • Ethän luovuta verkkopankkitunnuksiasi kenellekään, tunnukset ovat henkilökohtaiset
  • Pidä tietokoneesi palomuuri sekä tietoturvaohjelmat jatkuvasti ajan tasalla ja päällä
  • Päivitä selaimesi ja sen lisäosat, sillä päivittämätön selain on tietoturvasi suurin uhka

Rahoitusyhtiöt tai viranomaiset eivät koskaan ota yhteyttä sinuun sähköpostitse tai puhelimitse kysyäkseen verkkopalvelutunnuksiasi, kortin tietojasi, henkilötunnustasi tai muita tunnistetietojasi.

Muistutamme, että hyvätasoinenkaan tietoturva ei takaa täydellistä suojaa, jos luovutat henkilötietojasi suojaamattomalla sähköpostilla tai jos avaat liitetiedostoja, joiden sisällöstä tai lähettäjästä sinulla ei ole tietoa. Varmistat turvallisen asioinnin netissä olemalla huolellinen ja valpas.

Lisätietoja tietoturvasta Traficomin sivulta: www.kyberturvallisuuskeskus.fi