Kuinka haen kulutusluottoa?

  1. Tunnistaudu palveluumme ja täytä lainahakemus, se vie vain muutaman minuutin.

  2. Odottele hetki, saat lainapäätöksen 15 minuutissa.

  3. Hyväksytyn lainapäätöksen saatuasi, siirrämme rahat tilillesi heti!

Kenelle Ostosraha kulutusluottoa myönnetään?

Ostosraha kulutusluotto myönnetään yli 21-vuotiaille Suomen kansalaisille, jotka täyttävät lainaehtojemme luottokelpoisuusmääritelmän. 

Myönteinen luottopäätös edellyttää muun muassa, että luotonhakijalla on Suomen kansalaisuus, henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, virallinen osoitetieto Suomessa, moitteettomat luottotiedot ja henkilökohtainen matkapuhelinnumero. 

 

Hae kulutusluottoa 24/7 

Voit lähettää kulutusluottohakemuksen meille mihin kellonaikaan tahansa. Käsittelemme hakemuksia joka päivä – myös viikonloppuisin – klo 8–22.

Luottopäätöksen saat noin 15 minuutissa ja rahat tilillesi heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen!

 Hae lainaa tästä

mies-hakee-kulutusluottoa

5 hyvää neuvoa parempaan taloudenhallintaan

Kulutusluotot, säästäminen, sijoittaminen, luottokortit – taloudenhallinta kattaa pitkän listan. Pitääkö hyvää taloudenhallintaa haikailevan olla siis rahoitusalan asiantuntija? Ei suinkaan, sillä se onnistuu helpommin kuin moni uskoisikaan.

Kattava vinkkilistamme auttaa parempaan taloudenhallintaan. 

1)Käytä kulutusluottoa oikein

Voi olla yllättävää aloittaa taloudenhallinta-artikkeli lainoista. Kulutusluotot ovat kuitenkin yhä suositumpia, ja oikein käytettynä kulutusluotto voi pitkällä tähtäimellä toimia oman talouden eduksi.

Milloin kulutusluottoa käytetään siis oikein? Silloin kun lainaa otetaan tarpeeseen, joka edistää omaa taloutta tai hyvinvointia pitkällä tähtäimellä.

Vaikka luoton takaisinmaksu saattaa hetkeksi keventää kukkaroa, asunnon pintaremontti tai oman auton hankkiminen voi olla myös järkevin ratkaisu omaan tilanteeseen.

Ongelmat kulutusluoton kanssa syntyvät usein, kun lainaa otetaan arkipäivän menojen kustantamiseen, eikä sen takaisinmaksua ole suunniteltu.

2) Suunnittele kulutusluoton takaisinmaksu etukäteen ja huolella

Hyvään taloudenhallintaan on erittäin tärkeää, että kun lainaa ottaa, sen takaisinmaksusuunnitelma on huolella tehty. Seuraavat kysymykset auttavat alkuun takaisinmaksusuunnitelman teossa:

  • Kuinka suuria maksueriä pystyt kuukaudessa maksamaan?
  • Kuinka kauan olet valmis maksamaan lainaa?
  • Mitä teet silloin, jos lainan takaisinmaksu yllättäen vaikeutuu?

Tärkeintä on löytää tasapaino maksuerien ja lainan maksuajan kanssa. Maksuerät eivät saa olla niin suuria, että velkaantuu jo niiden takia, mutta ei myöskään niin pieniä, että lainan maksuaika venyy suunnattomasti ja maksetut korot nostavat lainan hintaa omaan talouteesi sopimattomaksi.

Kannattaa myös pitää mielessä, että yllättäviä tilanteita sattuu jokaiselle. Mitä teet yllättävien menojen kohdalla, ja kuinka se vaikuttaa luoton takaisinmaksuun?

Muista, että haastavissa tilanteissa kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan uuden suunnitelman sopimiseksi. Näin ongelmat eivät pääse kasaantumaan entisestään.

3) Tunne taloutesi

Jos säästäminen tuntuu vaikealta, ehkä et ole vain löytänyt sinulle sopivinta tapaa. Tyylinsä kullakin, myös säästämisessä.

Tärkeintä säännöllisen säästämisen suhteen on tuntea omat tulot ja menot hyvin. Jos rahat eivät tunnu riittävän sekä elämiseen että säästämiseen, kannattaa oma talous laittaa tarkkaan syyniin. Kun tietää, mihin rahaa kuluu, on helpompi myös budjetoida ja löytää säästämisen kohteita.

Talouden tunteminen vaatii sen säännöllistä seurantaa, ja tässä tyylit eroavat. Jollekin sopii parhaiten perinteinen paperi ja kynä -metodi, kun taas toiselle luontevin talouden seurantatyyli on excel-taulukko. Moderneimmat taas voivat käyttää mobiilisovelluksia kuten Pivo, Monefy, My Budget Book tai Toshl Finance. Tärkeintä on löytää itselle ominaisin tapa budjetointiin.

4) Löydä sinulle sopivin säästötapa

Kun tietää, miten, missä ja milloin rahat katoavat, on aika pohtia omiin kulutustottumuksiin sopivaa säästämistapaa. Näitä voi toki yhdistellä oman mielen mukaan säästötavoitteiden saavuttamiseksi.

Erityisesti jos käyttötilillä olevat varat hupenevat joka kuukausi viimeiseen senttiin asti, helpointa voisi olla heti palkkapäivän saapuessa siirtää rahaa säästötilille. Summan ei tarvitse välttämättä olla kovin iso, vaan tärkeintä on, että jotain menee säästöön. Itse asiassa juuri tiukassa taloustilanteessa oleville säästäminen olisi tärkeää sen tuoman taloudellisen turvan vuoksi. Jopa parikymppiä kuussa kerryttää ajan kuluessa puskurirahaston säästötilillesi.

Toinen tapa säästää on siirtää pikkusummia kerrallaan käyttötililtä säästötilille. Ostatko yleensä iltapäiväkahvin ja pullan kalliista kahvilasta? Kokeile jättää pulla väliin ja vaihtaa kahvi halvempaan, ja siirrä säästetty summa heti säästötilille. Haluaisitko ostaa alennusmyynnistä uuden vaatteen, jota et kuitenkaan välttämättä tarvitse? Jätä ostamatta ja laita säästetty summa heti säästötilille. Tämä metodi voi tuntua kovin merkittömältä aluksi, mutta pienistä lumihiutaleista kasvaa lopulta suuri kinos.

 5) Kuluta oikein

Lopuksi on hyvä muistaa, että säästäminen ja taloudenhallinta eivät tarkoita sitä, että lopettaa kuluttamisen kerralla ja elää kurjasti ja mahdollisimman halvalla, koska niin säästää. Hyvä taloudenhallinta mahdollistaa sen, että joskus voi ottaa rennomminkin. Pienituloistenkaan ei pitäisi joutua vahtimaan jokaista 30 sentin suklaapatukkaostosta kuin suurinta aarretta. Tasapaino säästämisen ja kuluttamisen välillä on tärkeää.

Oikein kuluttaminen tarkoittaa myös sitä, että joskus kannattaa ostaa kalliimmalla. Halpisversiot niin vaatteista, kengistä kuin vaikkapa tekniikastakin kestävät harvoin yhtä pitkään kuin hieman kalliimmat kappaleet. Niinpä halvimman vaihtoehdon valitseminen saattaakin tulla pitkällä tähtäimellä kalliiksi

Oman talouden lisäksi kannattaa myös tutustua erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin kalliimpia hankintoja varten.