Laskutus

Laskuttajaan on syytä olla yhteydessä heti, kun tiedät, ettet pysty maksamaan laskua ajallaan. Ota yhteyttä laskutusasiakaspalveluun ja anna ammattilaistemme kertoa mikä maksujärjestelyvaihtoehto auttaa tilanteessasi parhaiten. Lisätietoa laskutuksesta

 1. Ostosraha-lasku lähetetään kerran kuukaudessa, noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Laskutuspäivä- ja laskun eräpäivä muodostuu lainanmyöntöhetken mukaan. Eräpäivän vaihtoa voi tiedustella laskutusasiakaspalvelusta.
 2. Ostosraha lainan korko veloitetaan ajalta, jonka laina on ollut asiakkaan käytössä. Jos laina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan alkuperäistä maksusuunnitelmaa aikaisemmin, koron osuus tulee olemaan alkuperäistä maksusuunnitelmaa pienempi. Luoton ajantasaisen takaisinmaksettavan loppusumman voi aina halutessaan käydä laskemassa päiväkohtaisesti OPR-Online -palvelussa tai sen voi pyytää sen Ostosrahan laskutusasiakaspalvelusta puh. 020 741 2040 tai email. asiakaspalvelu@ostosraha.fi.

Ei laskutuskulua

OPR-Finance Oy ei veloita laskutuskulua. Laskutuskulu on aina 0 euroa laskutustavasta riippumatta.
Paperilasku / kpl 0€ 
E-lasku 0€
Sähköpostilasku 0€
Lasku NetPostiin 0€

Muistutuskulu
Maksumuistutus / kpl 5,00 € 

Laskun lähettämistavat
Ostosraha lasku lähetetään kirjepostina asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen, ellei asiakas ole erikseen tilannut laskua sähköisessä muodossa. Sähköisen laskutustavan valitsemisen jälkeen perinteistä paperilaskua ei lähetetä kotiin vaan lasku toimitetaan ainoastaan sähköisessä muodossa. Laskut on mahdollista tilata sähköisenä seuraavasti:

e-lasku

e-laskun asiakas voi aktivoida käyttöön oman pankin verkkopalvelussa. 

 1. Valitse laskuttajaluettelosta "OPR-Finance Oy" ja laskutusaiheeksi sama kuin laskussa eli, ”Ostosraha/Luottolasku”  tai ”Ostosraha-Svea/Luottolasku)
 2. Syötä tunnistetietona asiakasnumerosi, jonka löydät laskustasi.
 3. Saat jatkossa e-laskut hyväksyttäväksi suoraan verkkopankkiisi. Halutessasi voit asettaa e-laskun maksettavaksi automaattisesti. Tällöin pankki veloittaa laskun summan tililtäsi automaattisesti e-laskun eräpäivänä. 

Huomioitavaa e-laskutuksessa

 • Mikäli sinulla valittuna sekä sähköposti- että e-lasku, lasku tulee ainoastaan e-laskuna. Halutessasi sähköpostilaskun sinun tulee ottaa e-laskutilaus pois käytöstä oman verkkopankkisi e-laskutuksen asetuksista.

Lasku NetPosti –palveluun 

 • Laskutuksen NetPostiin saat valitsemalla yrityksemme laskut vastaanotettavaksi sähköisessä muodossa suoraan NetPosti –palveluun, valitsemalla NetPostin lähettäjien listasta OPR-Finance Oy:n postit vain sähköisessä muodossa vastaanotettaviksi.

Lasku sähköpostiin 

 • Sähköpostilaskutuksen voit ottaa käyttöön OPR-Online -palvelussa. Mikäli sinulla valittuna sekä sähköposti- että e-lasku, lasku tulee ainoastaan e-laskuna. Halutessasi sähköpostilaskun sinun tulee ottaa e-laskutilaus pois käytöstä oman verkkopankkisi e-laskutuksen asetuksista.
 • Joustavuutta takaisinmaksuun tarvittaessa

Ostosrahalainan takaisinmaksuun joustavuutta

Tutustu vaihtoehtoihin alta ja valitse sinulle sopiva maksujärjestely:

 • Voit siirtää laskun eräpäivää.
 • Laskuttamattomiin laskuihin käytettävissä 1-3 maksuvapaata kuukautta. 

Eräpäivänsiirto ja maksusopimus

Erääntyneeseen laskuun voi olla mahdollista tehdä maksusopimus, jolla eräpäivää voidaan siirtää ja/tai laskun loppusumma jaetaan useampaan osaan. Maksusopimuksia voi olla voimassa yksi kerrallaan. Maksusopimuksen voi tehdä OPR-Online -palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, puh: 020 741 2040. Maksujärjestelykulu on 10-20 euroa, sopimuksesta riippuen.

Maksuvapaa kuukausi

Käytettävissäsi on 1-3 maksuvapaata kuukautta. Maksuvapaat kuukaudet on mahdollista ottaa käyttöön laskuttamattomiin laskuihin alkaen seuraavasta vielä laskuttamattomasta kuukaudesta. Lainakorko peritään normaalisti koko maksuvapaan ajalta ja se laskutetaan maksuvapaata seuraavan laskun yhteydessä. Erääntyneeseen tai laskutettuun laskuun ei voi enää saada maksuvapaata kuukautta.

Voit asettaa maksuvapaita kuukausia OPR-Online -palvelussamme osoitteessa https://online.opr-finance.fi/. OPR-Online -palvelu on avoinna 24/7.

Milloin velkaongelmiin kannattaa hakea apua muualta?

Hae apua heti kun huomaat, että raha-asiasi eivät ole kohdallaan. Lue täältä, mitkä tahot auttavat ja miten pääset alkuun: http://www.takuu-saatio.fi/hae-apua/apua-talous-ja-velkaongelmiin

Laskuttajaan on syytä olla yhteydessä heti, kun tiedät, ettet pysty maksamaan laskua ajallaan. Ota yhteyttä laskutusasiakaspalveluun ja anna ammattilaistemme kertoa mikä maksujärjestelyvaihtoehto auttaa tilanteessasi parhaiten.

Merkkejä maksuvaikeuksista

Maksuvaikeudet eivät tule yllättäen. Kuluttajien on syytä seurata tarkasti omaa talouttaan ja suhteuttaa menot aina todellisiin tuloihin. Alla olevat esimerkit saattavat olla merkkejä tulevista maksuvaikeuksista:

 • Palkkasi ei riitä kattamaan kuukausimenoja ennen seuraavaa palkkapäivää. 
 • Olet lomautettu ja vaarassa jäädä työttömäksi, tai saanut irtisanomisilmoituksen. 
 • Laskujesi maksu viivästyy eräpäivästä kuukaudesta toiseen ja haet aina lisää maksuaikaa. 
 • Ostoksesi ovat usein ennalta suunnittelemattomia kalliita heräteostoksia, joihin sinulla ei ole varaa. 
 • Käytössäsi on useita eri yhtiöiden myöntämiä luotto- ja/tai maksukortteja. 
 • Maksat luotolla luottoa

 

Hae oma Ostosrahasi tästä!

1000,00 €

24 kk

 • Kuukausierä:
 • Yhteensä*:

* Takaisinmaksettava kokonaissumma (sis. lainapääoman sekä kaikki korot ja kulut)

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 39,49%, kun lainan määrä on 5 000€ ja laina-aika 54kk.

Asiakaspalvelu

Avoinna joka päivä 8-22
Puhelin
020 741 2030
Avoinna arkisin klo 9-18
Sähköposti
asiakaspalvelu@ostosraha.fi
   

Ostosraha.fi perustiedot

 • Lainojen todellinen maksimi vuosikorko on 49,92%
 • Minimi ja maksimi laina-aika 12-96 kk
 • Esimerkki: 5 000 € lainassa, 54 kk laina-ajalla, lainan takaisinmaksettava kokonaissumma 9 781,06 €. Todellinen vuosikorko 39,49 % huomioiden lainakustannukset
27.02.2019
Ostosraha.fi:n Facebookissa käydyn leffalippuarvonnan voittajat ovat nyt valittu. Finnkinon premium... Lue lisää...
21.02.2019
Hyvä asiakkaamme, Olemme uudistamassa verkkopalveluamme ja uusi palvelu lanseerataan maaliskuun... Lue lisää...
17.12.2018
Lainapalvelumme on avoinna joulun pyhinä ja uutena vuotena seuraavasti:   Jouluaattona ma 24.12.... Lue lisää...
15.11.2018
Asiakastyytyväisyys lainapalveluumme on säilynyt korkeana!    Kiitos kaikille... Lue lisää...